Waarom Carvana-aandelen de afgelopen 2 handelsdagen zijn verpletterd

08 Nov 2022

Waarom Carvana-aandelen de afgelopen 2 handelsdagen zijn verpletterd

Carvana-aandeel (CVNA) wordt nog steeds overreden.

Aandelen van de online autodealer daalden met 50% in de afgelopen twee volledige handelssessies en daalden nog eens 18% in de vroege handel op maandag, toen Wall Street het bedrijfsmodel van het bedrijf in twijfel trok na een gemengd derde kwartaal.

Carvana boekte een aangepast operationeel verlies van $ 186 miljoen, vergeleken met een winst van $ 9 miljoen een jaar geleden. Execs vertelden analisten tijdens een telefonische vergadering dat ze zich aan het voorbereiden waren op een "moeilijk" jaar dat voor ons lag, wat het marktsentiment rond het aandeel niet ten goede kwam.

Carvana's tickerpagina was maandag een van de meest actieve op het Yahoo Finance-platform.

De tweedaagse daling van het aandeel Carvana werd in gang gezet door de invloedrijke auto-analist Adam Jonas van Morgan Stanley.

Op vrijdag publiceerde Jonas een notitie waarin werd gesuggereerd dat Carvana-aandelen tot $1 zouden kunnen dalen. De oproep van Jonas wordt ondersteund door een afnemende vraag naar gebruikte auto's en stijgende financieringskosten, die beide Carvana's toch al minder dan solide financiële overzichten zouden kunnen schaden.

Alleen al de moeilijke financieringsomgeving "voegt materieel risico toe aan de vooruitzichten" voor Carvana, zei Jonas.

Een auto verpletterd door gevallen bakstenen in Seaton Sluis, Northumberland, nadat harde wind van Storm Malik op zondag 30 januari 2022 de noordelijke delen van het VK heeft geteisterd. (Foto door Owen Humphreys/PA Images via Getty Images)

Andere analisten op the Street weergalmde Jonas' zorgen.

"Carvana onderneemt actie om een ​​uitdagende vraag te overwinnen die naar onze mening waarschijnlijk tot 2H23 (of langer) zal aanhouden", schreef Evercore ISI-analist Michael Montani in een notitie aan klanten.

De analist voegde toe dat als Carvana niet in staat is om de EBITDA in de tweede helft van volgend jaar positief te maken, dit kan leiden tot desinvesteringen van activa, sale-leasebacks, vertragingen bij de overname van Adesa's veilingactiviteiten en de behoefte aan extra kapitaal, onder meer door de familie van oprichter Ernest Garcia III.

Montani heeft berekend dat Carvana $ 4,4 miljard aan liquiditeit heeft om een ​​"schokkerige" zes tot negen maanden uit te komen.

Brian Sozzi is hoofdredacteur en anker bij Yahoo Finance. Volg Sozzi op Twitter @BrianSozzi en op LinkedIn.

Klik hier voor de nieuwste trending aandelenkoersen van het Yahoo Finance-platform

Verhaal gaat verder

Klik hier voor het laatste beursnieuws en diepgaande analyses, inclusief gebeurtenissen die aandelen verplaatsen

Lees het laatste financiële en zakelijke nieuws van Yahoo Finance

Download de Yahoo Finance-app voor Apple of Android

Volg Yahoo Finance op Twitter, Facebook, Instagram, Flipboard, LinkedIn en YouTube