'Te goedkoop om te negeren': J.P. Morgan zegt dat deze 2 aandelen in 2023 kunnen herstellen

10 Jan 2023

'Te goedkoop om te negeren': J.P. Morgan zegt dat deze 2 aandelen in 2023 kunnen herstellen

We moeten nog ontdekken wat de aandelenmarkt in 2023 te wachten staat. We weten echter wel dat het voorgaande jaar een van de slechtste ooit was, met de S&P 500 die zijn 7e meest sombere jaarlijkse prestatie neerzette sinds 1929 .

Hoe je het ook wendt of keert, de meeste beleggers genoten dus niet van de marktactie van de afgelopen 12 maanden. Een positieve conclusie is echter dat de algehele bearish trend de aandelenkoersen over de hele linie heeft doen dalen en dat sommige aandelen op niveaus zijn gebleven die nu gewoon te goedkoop zijn om te negeren.

Dat is zeker de mening van de analisten van JPMorgan. De analisten van de bankreus hebben een kans gesignaleerd in twee namen waarvan de waarderingen de afgelopen tijd aanzienlijk zijn gedaald - onverdiend, vinden ze. Is de rest van de Straat het ermee eens dat ze goedkoop gaan? Laten we het eens nader bekijken.

Palomar Holdings (PLMR)

We beginnen met Palomar Holdings, een verzekeringsmaatschappij die zich onderscheidt. In plaats van zich te concentreren op traditionele verzekeringsdekking, richt Palomar zich op wat het 'onderbediende' markten noemt, zoals verzekeringen voor aardbevingen, overstromingen en orkanen. Het bedrijf biedt zijn klanten een scala aan veelzijdige producten en op maat gemaakte prijsplannen met behulp van zijn data-analyse en geavanceerde technologieplatform.

2022 verliep redelijk goed voor de aandelen van de gespecialiseerde verzekeringsmaatschappij, maar toen bracht Palomar zijn winstrapport over het derde kwartaal uit en dat was niet wat beleggers wilden zien.

Terwijl de omzet op jaarbasis met 17,2% steeg tot $ 79,3 miljoen, lag dat cijfer met een significante $ 14,18 miljoen lager dan de consensusschatting. Evenzo verwachtten de analisten adj. EPS van $ 0,52, maar dat cijfer kwam uit op $ 0,23. Het gevolg van deze zachte maatstaven was een neerwaartse spiraal voor de aandelen; het aandeel is nu met 47% gedaald ten opzichte van de hoogtepunten van vorig jaar in oktober.

Hoewel hij zich bewust is van de zwakke kwartaalresultaten en zich bewust is van de "tegenwind die waarschijnlijk de resultaten van PLMR tot 2023 onder druk zal zetten", denkt Jimmy Bhullar van JPM dat de uitverkoop van het aandeel "te sterk lijkt".

Verhaal gaat verder

“We denken dat de huidige aandelenkoers geen rekening houdt met verbeteringen op korte termijn in zakelijke trends die al werkelijkheid worden (PLMR heeft een herstel van de premiegroei in binaire lijnen gesignaleerd na een zachter 3Q22) en de verschillende stappen die PLMR neemt om de impact van hogere herverzekeringsprijzen (zij het met een vertraagde impact)”, vervolgde de analist. “Bovendien zijn we van mening dat het bovengemiddelde groeiprofiel van PLMR intact blijft gezien de kansen in zijn kernmarkt voor aardbevingen en in nieuwe lijnen. Tegen de huidige aandelenkoers handelt PLMR in lijn met grote commerciële collega's op basis van de winst voor 2024 die al is verlaagd vanwege de bovengenoemde factoren, zonder enig waarderingsvoordeel te ontvangen voor zijn superieure marge of groeiprofiel in de daaropvolgende jaren."

Dienovereenkomstig beoordeelt Bhullar PLMR-aandelen als een overweging (d.w.z. kopen), terwijl zijn koersdoel van $ 75 ruimte maakt voor een stijging van 12 maanden van ~ 56%. (Klik hier om het trackrecord van Bhullar te bekijken)

Het gemiddelde doelwit van The Street is bijna hetzelfde; voor $ 75,40 is de verwachting dat het aandeel het komende jaar een rendement van 57% zal genereren. Al met al, op basis van 3 Buys en Holds, claimt het aandeel elk een Moderate Buy-consensusbeoordeling. (Zie PLMR-aandelenprognose op TipRanks)

TransUnion (TRU)

De volgende op onze lijst met goedkope JPMorgan-aandelen is TransUnion, een Amerikaans kredietbeoordelingsbureau. Naast Experian en Equifax wordt het bedrijf beschouwd als een van de drie grootste kredietbureaus. TransUnion levert diensten aan meer dan 65.000 klanten in meer dan 30 landen en verzamelt en combineert gegevens over meer dan een miljard individuele consumenten, waarvan 200 miljoen in de VS. leveringsinformatie gedurende de levenscyclus van consumentenkrediet behoren tot de goederen en diensten die door het bedrijf worden aangeboden.

In het laatste kwartaalrapport - voor 3Q22 - steeg de omzet met 26,2% op jaarbasis tot $ 938 miljoen, maar dat cijfer daalde met $ 7,58 miljoen onder de prognose van de analisten. Echter, het leveren van adj. EPS van $ 0,93 slaagde het bedrijf erin de consensusschatting van $ 0,91 te overtreffen. Voor het vierde kwartaal verwacht het bedrijf een omzet tussen $ 896 miljoen en $ 916 miljoen, vergeleken met Street-verwachtingen voor $ 940,71 miljoen. bijvoeglijk naamwoord De winst per aandeel zal naar verwachting tussen $ 0,80 en $ 0,86 liggen. Consensus had $ 0,91.

Dat was echter niet de reden achter de matige prestaties van het aandeel in 2022, waarin de aandelen 52% van hun waarde verloren. Over het algemeen is de achtergrond van een verzwakkend consumentenklimaat te midden van stijgende rentetarieven geen goed nieuws voor kredietinformatiebureaus. Maar Andrew Steinerman van JPMorgan noemt de twijfels van investeerders rond de overname van identiteitsoplossingsbedrijf Neustar (gesloten in december 2021) de belangrijkste factor achter de daling van de aandelen.

De analist noemt TRU zijn 'favoriete idee voor 2023 binnen de informatieservices' en zet de bull-case uiteen voor het uitgebreide bedrijf.

"Wij zijn van mening dat het TRU-aandeel te goedkoop is om te negeren en dat de overname van Neustar de antifraude- en digitale marketingcapaciteiten van het bedrijf in de komende jaren zal verbeteren", aldus Steinerman. “We beschouwen Neustar als een aanvulling op TRU's data-analyseportfolio en denken dat Neustar de antifraude- en digitale marketingmogelijkheden van TRU verbetert. In 2022 had TRU zijn gegevensactiva geïntegreerd in het OneID-platform van Neustar en in 2023 is TRU van plan om OneID te integreren in de oplossingen van het bedrijf om nieuwe gezamenlijke producten te ontwikkelen. We erkennen dat het eerste jaar van integratie enkele hobbels op de weg heeft gekend, maar we geloven dat TRU zijn doelstellingen voor Neustar zal bereiken om de organische omzetgroei en marges van TransUnion te verbeteren."

Alles bij elkaar schat Steinerman TRU-aandelen in als Overweight (d.w.z. kopen), ondersteund door een koersdoel van $ 76. De implicatie voor beleggers? Upside van ~ 19% ten opzichte van de huidige niveaus. (Klik hier om het trackrecord van Steinerman te bekijken)

Kijkend naar de uitsplitsing van de consensus, gebaseerd op 8 Buys vs. 7 Holds, is de mening van de analisten dat dit aandeel een Moderate Buy is. Uitgaande van het gemiddelde doel van $ 72,89, zullen de aandelen het komende jaar ~ 14% stijgen. (Zie TransUnion-aandelenprognose op TipRanks)

Als u goede ideeën wilt vinden voor aandelen die tegen aantrekkelijke waarderingen worden verhandeld, gaat u naar TipRanks' Best Stocks to Buy, een onlangs gelanceerde tool die alle inzichten van TipRanks over aandelen verenigt.

Disclaimer: de meningen in dit artikel zijn uitsluitend die van de aanbevolen analist. De inhoud is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Het is erg belangrijk om uw eigen analyse uit te voeren voordat u een investering doet.