Powerball-jackpot nog te winnen. Dit is wat je moet doen als je wint

08 Nov 2022

Powerball-jackpot nog te winnen. Dit is wat je moet doen als je wint

Wat moet u doen met $ 1,9 miljard?

De Powerball-loterijjackpot steeg naar $ 1,9 miljard nadat niemand zaterdagavond alle zes de nummers had gehaald om de hoofdprijs te winnen.

Als je zo veel geld claimt, zal dat waarschijnlijk belasting opleveren, oplichters en vrienden en familieleden, zeggen adviseurs.

Al die aandacht betekent dat het eerste en belangrijkste financiële advies waarschijnlijk is wat u niet moet doen als u het winnende lot heeft.

"Schreeuw je overwinning niet van het dak", zegt Rob Burnette, financieel en investeringsadviseur bij Outlook Financial Center in Troy, Ohio. “Als je het geluk hebt om de loterij te winnen, houd het dan stil. Organiseer je en maak een plan. Overweeg om anoniem te blijven, als dat mogelijk is.”

Hoe hoog is de Powerball-jackpot, wanneer is de trekking en wat zijn mijn winkansen?

De prijs van $ 1,9 miljard is voor winnaars die kiezen voor de lijfrente-optie, die 30 getrapte betalingen over 29 jaar uitbetaalt. De meeste winnaars kiezen voor de forfaitaire contante optie, die $ 929,1 miljoen is voor de volgende trekking op maandag om 22:59 uur ET.

De enkele kans om alle zes de getallen te matchen is 1 op 292,2 miljoen. Powerball-tickets - die elk $ 2 kosten - worden verkocht in 45 staten, het District of Columbia, Puerto Rico en de Amerikaanse Maagdeneilanden.

Squeeze van renteverhoging: live updates: vandaag komt er een enorme renteverhoging door de Fed. Dit is wat je moet weten.

Houd de financiën op orde: er komt weer een megarenteverhoging aan. Wat dit betekent voor uw financiën.

Waarom zou je het aan niemand vertellen als je de jackpot wint?

Oplichters.

Loterijen zullen nooit contact met je opnemen via e-mail, telefoontje of Facebook om je te laten weten dat je een prijs hebt gewonnen, tenzij je specifiek hebt meegedaan aan een officiële loterijactie of wedstrijd, zegt Powerball.

Trap er niet in: blijf alert op financiële oplichting

Winnenreeks: 'We hebben het weer gedaan': moeder uit Maryland wint voor de derde keer in vijf jaar een jackpot van $ 100K

Onthoud ook dat je bij loterijen nooit een vergoeding hoeft te betalen om een ​​prijs te innen. "Als u wordt gevraagd om een ​​vergoeding te betalen om een ​​prijs te claimen, wordt u waarschijnlijk opgelicht en mag u geen persoonlijke of bankgegevens met die entiteiten delen", aldus Powerball.

Verhaal gaat verder

Steve Azoury, eigenaar van Azoury Financial in Troy, Michigan, Michigan, zei dat hij veel loterijwinnaars heeft geadviseerd, waaronder een winnaar van $ 181 miljoen "die zei: 'Als ik je niet eerder kende, wil ik het niet weten jij nu.'”

Wat moet je doen als je de Powerball-jackpot wint?

"Zoek meteen een belastingadvocaat en een belastingaccountant en vervolgens een financieel adviseur", zei Azoury. "Ze zullen hand in hand werken om het plan uit te werken."

Het plan bevat welke uitbetalingsoptie je moet kiezen:

Bij een lijfrenteoptie wordt een eerste jaarlijkse betaling gedaan, gevolgd door 29 jaarlijkse betalingen. Elke betaling is 5% groter dan de vorige.

De contante optie is een eenmalige, forfaitaire betaling die gelijk is aan al het geld in de Powerball-jackpotprijzenpot.

Het plan moet ook een 'fall guy' bevatten, zei Azoury. "Dat is de persoon of adviseur die u ervan weerhoudt om leningen aan iemand te verstrekken, die mensen vertelt dat al het geld vastzit aan investeringen, niet beschikbaar is. We hebben niets beschikbaar om u te helpen en we zijn niet geïnteresseerd in uw project."

Een spandoek met de tekst "Gelukkigste 7-Eleven ter wereld" hangt in een 7-Eleven-supermarkt waar mensen in de rij staan ​​om Mega Millions-loten te kopen, in Chino Hills, Californië, 28 juli 2022, zes jaar nadat het een winnend lot had verkocht voor de grootste jackpot in de geschiedenis van de Amerikaanse loterij.

Iets te vieren: een 70-jarige vrouw vierde het winnen van de loterij door nog een lot te kopen. Ze won opnieuw.

Opslaan om te winnen: Mega Millions-manie gemist? Probeer prijsgebonden besparingen om van te feesten. Zo werken ze

Moet u de forfaitaire som of termijnbetalingen accepteren?

Die beslissing hangt af van uw doelen, uw leeftijd en welke loterijregels zijn voor begunstigden om betalingen te blijven ontvangen, of als u waarschijnlijk een forfaitair bedrag zou verspillen.

Mark Steber, Chief Tax Officer bij Jackson Hewitt, raadt het volgende aan:

Omvang van de loterijwinst: dat kan als richtlijn dienen voor het bepalen van de belastingen die u mogelijk verschuldigd bent en de financiële zekerheid die u daaruit kunt halen. Als het bedrag aan de kleine kant is, kan een forfaitair bedrag gewoon makkelijker zijn.

Huidige en verwachte inkomsten: houd rekening met uw vermogen om tijdens uw leven geld en belastingtarieven te verdienen. Zou het winstpotentieel van een forfaitair bedrag hoger zijn dan het geld dat u zou verdienen over de duur van een jaarlijkse betaling?

Slimme kansen: 7 dingen die waarschijnlijker gebeuren dan het winnen van de Powerball- of Mega Millions-loterij

Geschiedenisles: Top 10 loterijjackpots voor Powerball, Mega Millions: wie heeft gewonnen en waar zijn de winnende tickets verkocht

Hoeveel neem je mee naar huis?

Dat hangt af van hoe je besluit om met je geld om te gaan en complexe staatswetten.

Als u de Powerball-jackpot wint, komt u waarschijnlijk in de hoogste federale belastingschijf terecht. Uw staat van ingezetenschap en waar u het winnende ticket heeft gekocht, kunnen grote invloed hebben op wat u aan staatsbelastingen betaalt.

Als je bijvoorbeeld een inwoner van Californië bent en je ticket daar koopt, dan betaal je het federale belastingtarief van 37%, maar heb je geluk omdat Californië geen belasting heft op loterijwinsten, zei Steber.

New York heeft echter het hoogste belastingtarief op loterijwinsten.

Maar als je een inwoner van Californië bent en je bent op vakantie in Rhode Island en besluit daar een kaartje te kopen, dan ben je de federale belasting verschuldigd en mogelijk wat Californische belasting, zei hij.

Maar als u in Californië woont en op vakantie bent in Rhode Island en besluit daar een kaartje te kopen, moet u uw loterijwinsten opnemen in uw federale en Californische belastingaangiften en een niet-ingezeten Rhode Island-belastingaangifte indienen voor uw jackpot. U moet een belastingvermindering voor de Rhode Island-belastingen aanvragen bij uw aangifte in Californië, zodat u niet dubbel wordt belast over hetzelfde inkomen in twee staten, zei hij.

"Dit is waar een belastingprofessional echt van pas komt", zei Steber. "Staatsbelastingen kunnen erg lastig zijn."

Winnaars: Jackpot: twee mensen claimen eindelijk $1,34 miljard Mega Millions loterijwinsten

Verwante kosten: Powerball kost $ 1 miljard! Maar als je het wint, kost een hogere rente je miljoenen

Hoe lang duurt het voordat je je geld krijgt als je de Powerball-jackpot wint?

Zodra je de prijs hebt geclaimd, zou het niet te lang moeten duren, zei Azoury. 'Misschien een paar weken,' zei hij.

Vergeet niet dat de meeste mensen hun winst niet meteen claimen omdat ze tijd nodig hebben om hun plan op te stellen. Eerder dit jaar had de onbekende Illinois Lottery-winnaar van de $ 1,34 miljard Mega Millions-jackpot bijna acht weken nodig om naar voren te komen. De persoon die anoniem wilde blijven, nam de tijd om samen te werken met advocaten en financiële adviseurs om te besluiten de forfaitaire betaling van $ 780,5 miljoen te accepteren, zei Mega Millions.

De claimperiodes verschillen per rechtsgebied, dus mensen moeten contact opnemen met de loterij in de staat waar het ticket is gekocht om de toepasselijke claimperiode voor dat ticket te krijgen.

De claimperiodes voor Powerball variëren van 90 dagen tot een jaar vanaf de trekkingsdatum, aldus de loterij, maar verschillen per rechtsgebied. Houders van een winnend ticket dienen contact op te nemen met de loterij in de staat waar het ticket is gekocht om de toepasselijke claimperiode voor dat ticket te krijgen.

Medora Lee is verslaggever over geld, markten en persoonlijke financiën bij USA TODAY. U kunt haar bereiken op mjlee@usatoday.com en u abonneren op onze gratis Daily Money-nieuwsbrief voor persoonlijke financiële tips en zakelijk nieuws van maandag tot en met vrijdagochtend.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op USA TODAY: Powerball, nu meer dan $ 1 miljard, veroorzaakt lotto-manie. Wat als je wint?