Nog 4 REIT's die onder de boekwaarde handelen en dividend uitkeren

10 Jan 2023

Nog 4 REIT's die onder de boekwaarde handelen en dividend uitkeren

De volgende vastgoedbeleggingsfondsen (REIT's) worden allemaal onder hun boekwaarde verhandeld en betalen allemaal een dividend uit.

Als de Federal Reserve ooit terugkeert naar het verlagen van de rentetarieven, kunnen REIT's zoals deze interessant zijn voor geduldige beleggers. Terwijl het wachten duurt op een verandering in de renteomgeving, blijft een belegger een dividend ontvangen.

Dat is in ieder geval het idee. Het kan wel of niet zo werken, maar voor de geïnteresseerden zijn hier de REIT's:

Medical Properties Trust Inc. (NYSE: MPW) is een vastgoedbeleggingsfonds voor zorginstellingen met het hoofdkantoor in Birmingham, Alabama. Het bedrijf wordt verhandeld tegen 85% van de boekwaarde en keert een dividend uit van 9,39%. Marktkapitalisatie is $ 7,46 miljard. Hoewel analisten een veel moeilijker 2023 voorspellen, zijn de Funds from Operations (FFO) dit jaar met 36,9 gestegen. De afgelopen vijf jaar is de FFO-groei met 5,2% gestegen. De REIT keert een dividend van 10,25% uit. De short float bedraagt ​​15,83%, wat wijst op een gebrek aan vertrouwen bij een aanzienlijke groep handelaren. Als die shorts op een gegeven moment gedwongen worden om te bedekken, kan een rally aanzienlijk zijn. Medio november heeft Bank of America Securities Medical Properties Trust opgewaardeerd van Neutraal naar Kopen en het koersdoel verhoogd van $ 13 naar $ 16.

Laatste aanbiedingen op Benzinga's Real Estate Investment Screener

Mercantile Industrial Park - Volledig verhuurde licht-industriële portefeuille met 17% doel-IRR

The Chloe Residences - Meergezinswoning in Austin, TX, met 17,4%-19,4% doel-IRR

Sachem Capital Corp. (NYSEAMERICAN: SACH) is een op de Amerikaanse beurs verhandelde hypotheek-REIT met een marktkapitalisatie van $ 145 miljoen, waarmee het kleiner is dan de meeste in de sector. Het is te koop met 35% korting op de boekwaarde. Sachem betaalt een dividend van 15%, maar zo'n hoog rendement kan moeilijk vol te houden zijn. Het in Connecticut gevestigde bedrijf laat dit jaar de bedrijfsopbrengsten zien met een stijging van 7,1% en de FFO over de afgelopen vijf jaar met 9,7%. Het wordt licht verhandeld met een gemiddeld dagelijks volume van ongeveer 338.000 aandelen.

Verhaal gaat verder

Het in New York gevestigde Safehold Inc. (NYSE: SAFE) investeert in en beheert landelijk commercieel vastgoed. De REIT wordt verhandeld tegen 91% van de boekwaarde en keert een dividend uit van 2,29%. Met een marktkapitalisatie van $ 1,95 miljard wordt het relatief licht verhandeld voor een op de NYSE genoteerd effect, met een gemiddeld dagelijks volume van 350.000 aandelen. De short float is een zorgwekkende 17,1% die duidt op ongeloof van degenen in de shorting-business. Fondsen uit operaties zijn dit jaar met 15,4% gestegen en de afgelopen vijf jaar is de winst 30%.

Het in Greenwich, Connecticut gevestigde Starwood Property Trust Inc. (NYSE: STWD) is een hypotheek-REIT die nu wordt verhandeld met een korting op de boekwaarde van 9%. De marktkapitalisatie is $ 5,9 miljard en het bedrijf keert een dividend uit van 10,01%. De fondsen uit operaties van dit jaar stegen met 31,9% en de FFO-winst over de afgelopen vijf jaar is 0,30%. De handel in Starwood is actief met een gemiddeld dagelijks volume van 2,83 miljoen aandelen.

Bekijk meer over onroerend goed van Benzinga

Door Bezos gesteunde start-up waarmee u een huisbaas kunt worden met $ 100

Dit fonds is op zoek naar een gematigd rendement als de vastgoedmarkt niet instort – en spectaculaire rendementen als dat wel het geval is

Deze weinig bekende REIT genereert dubbelcijferige rendementen in een bearmarkt: hoe?

Mis geen realtime waarschuwingen over uw aandelen - word gratis lid van Benzinga Pro! Probeer de tool waarmee u slimmer, sneller en beter kunt beleggen.

© 2023 Benzinga.nl. Benzinga geeft geen beleggingsadvies. Alle rechten voorbehouden.