Millennials zullen niet dezelfde voordelen hebben als babyboomers als het gaat om rijk worden - hier zijn 3 eenvoudige manieren waarop jonge Amerikanen snel kunnen inhalen

08 Nov 2022

Millennials zullen niet dezelfde voordelen hebben als babyboomers als het gaat om rijk worden - hier zijn 3 eenvoudige manieren waarop jonge Amerikanen snel kunnen inhalen

Millennials zullen niet dezelfde voordelen hebben als babyboomers als het gaat om rijk worden - hier zijn drie eenvoudige manieren waarop jonge Amerikanen snel kunnen bijpraten

De generatie babyboomers heeft enkele van de belangrijkste momenten in de Amerikaanse geschiedenis meegemaakt. En ze zijn er aan de andere kant des te rijker voor geworden.

De naoorlogse generatie kende vier decennia van duizelingwekkende groei tijdens hun vormingsjaren. Door torenhoge waarden in onroerend goed en aandelen konden ze hun rijkdom opbouwen en er zelfs van genieten. Bovendien kon deze groep geboren tussen 1940 en 1960 het zich veroorloven om wat geld opzij te zetten. Toen het eenmaal was belegd, creëerden stijgende activa meer rijkdom.

Met alles wat ze hebben gezien, hebben ze genoeg advies om uit te delen aan hun kinderen, die hopen hun eigen rijkdom te verdienen. Maar om de een of andere reden willen die millennials gewoon niet luisteren.

Een deel daarvan is dat ze zeker niet hetzelfde geluk hebben gehad als hun ouders. Millennials zijn geboren tijdens een recessie, betreden de arbeidsmarkt tijdens een recessie en proberen nu een gezin te stichten en een huis te kopen tijdens alweer een mogelijke recessie. Oh, en gooi er ook nog een wereldwijde pandemie bij.

Wat betekent dat terwijl hun babyboom-ouders hooi maakten terwijl de zon scheen, millennials misschien moeten uitzoeken hoe ze voor zichzelf op hun velden kunnen zorgen zonder veel van de voordelen die hun ouders hadden. Gelukkig hebben ze opties om nu meteen aan de slag te gaan.

Mis het niet

Wilt u uw kleingeld investeren, maar weet u niet waar u moet beginnen? Daar is een app voor

Meer dan 65% van de Amerikanen zoekt niet naar een betere autoverzekering - en dat kan u $ 500 per maand kosten

Een TikToker heeft $ 17.000 aan creditcardschuld afbetaald door contant geld te vullen - kan het voor u werken?

Word geïnvesteerd

Babyboomers slaagden erin te investeren in lage huizenprijzen, waarbij onroerend goed een van de beste manieren is om rijkdom te creëren. Dat is niet langer het geval, nu woningen in de Verenigde Staten onbetaalbaar worden. Maar er zijn andere manieren waarop millennials kunnen investeren om hun inkomen te verhogen.

Natuurlijk suggereer ik niet dat je gaat proberen de aandelenmarkt te timen, of het volgende 'grote ding' probeert te kiezen. In plaats daarvan is het een conservatieve plaats om te beleggen in exchange-traded funds (ETF) die uiteenlopende blootstelling aan wereldwijde markten bieden. Als ze een dividendrendement bieden, nog beter. U kunt dat ook gebruiken om te herinvesteren in uw portefeuille.

Verhaal gaat verder

En onthoud, het gaat echt niet om de timing van de markt, maar om de tijd in de markt. Dat is waar millennials zeker een voordeel hebben ten opzichte van boomers.

Ontmoet uw adviseur

Alleen omdat je geen rijkdom hebt, wil dat nog niet zeggen dat je geen financiële hulp kunt zoeken. Een gesprek met uw bankier kost niets, en daar zijn ze ook voor. Een financieel adviseur kan u helpen om het meeste uit uw inkomen te halen. Ze kunnen zien waar u het zich kunt veroorloven om te investeren en waar u het zich kunt veroorloven om te bezuinigen.

Lees meer: ​​rijke jonge Amerikanen hebben het vertrouwen in de aandelenmarkt verloren - en zetten in plaats daarvan in op deze 3 activa

Een adviseur zal u waarschijnlijk ook helpen bij [het maken van een budget](. En als u eenmaal een budget heeft dat geschikt is voor uw huishouden, houdt u zich eraan. Dit is een van de snelste manieren om rijkdom te creëren.

Schuld afbetalen

Als je rijk wilt worden, stop dan met zoveel geld te betalen aan geldschieters om geld te lenen. De rentetarieven stijgen, de inflatie stijgt en uw creditcard- en studieleningen gaan nergens heen. Bedenk dus een strategie om uw schuld zo snel mogelijk af te lossen.

Nogmaals, een financieel adviseur kan je hier zeker bij helpen. Er is echter een eenvoudige strategie waarmee u nu kunt beginnen. Maak een lijst van al uw schulden: creditcards, studieleningen, hypotheek, alles. Sorteer die lijst vervolgens van de hoogste rente naar de laagste.

Begin het geld van uw budget opzij te zetten voor uw schulden, waarbij u eerst de hoogste rente betaalt. Zodra dat is afbetaald, gaat u verder met de volgende.

Waar het op neerkomt

Door te investeren in langetermijngroei, een ontmoeting met uw financieel adviseur en het afbetalen van uw schulden, kunnen millennials zeker een inhaalslag maken op hun ouders.

En eerlijk gezegd, dit is het moment. We bevinden ons in een nieuwe wereld van hogere rentetarieven en inflatie, en mogelijk geconfronteerd met een nieuwe recessie. Het is een ideaal moment om uw budget te bekijken om te zien wat mag blijven en wat kan verdwijnen.

Wat te lezen

U betaalt waarschijnlijk te veel als u online winkelt — ontvang deze gratis tool vóór Black Friday

Inflatie die uw budget aantast? Hier zijn 21 dingen die je nooit in de supermarkt zou moeten kopen als je geld probeert te besparen

Dit zijn de belangrijkste automerken die rijke Amerikanen die meer dan $ 200.000 verdienen het meest rijden - en waarom u dat ook zou moeten doen

Dit artikel geeft alleen informatie en mag niet worden opgevat als advies. Het wordt geleverd zonder enige vorm van garantie.