Miljardair Leon Cooperman zegt dat de bearmarkt naar verwachting zal voortduren in 2023 - Hier zijn 2 'veilige haven'-aandelen die analisten leuk vinden

10 Jan 2023

Miljardair Leon Cooperman zegt dat de bearmarkt naar verwachting zal voortduren in 2023 - Hier zijn 2 'veilige haven'-aandelen die analisten leuk vinden

Ben je optimistisch dat het nieuwe jaar een verandering in de dynamiek van de aandelenmarkt zal inluiden en het sentiment zal verschuiven van bear naar bull? Nou, Leon Cooperman heeft slecht nieuws voor je.

De miljardair-investeerder is al een tijdje een volwaardige beer en 2023 heeft weinig veranderd aan zijn standpunt. "Iedereen die binnenkort op zoek is naar een nieuwe bullmarkt, kijkt de verkeerde kant op", aldus Cooperman.

Cooperman denkt zelfs dat er slechts 5% kans is dat de S&P 500 in 2023 boven de 4.400 uitkomt (een stijging van 13% ten opzichte van de huidige niveaus), in de overtuiging dat het veel waarschijnlijker is dat de aandelenmarkt vanaf hier weer naar beneden gaat.

>

Cooperman weet blijkbaar het een en ander over beleggen in bearmarkten, en als we zijn advies willen opvolgen, kunnen we het beste zoeken naar 'veilige havens' om ons te beschermen tegen verdere inkomende volatiliteit.

Met dit in gedachten doken we in de TipRanks-database en haalden er twee aandelen uit die volgens analisten precies dat bieden. Bovendien is de mening op Wall Street dat beide Strong Buys zijn. Laten we eens kijken waarom ze op dit moment goede beschuttingen zijn tegen de storm.

Ashland Inc. (ASH)

Het eerste aandeel waar we naar kijken is het Amerikaanse chemiebedrijf Ashland. Het bedrijf is aanwezig in meer dan 100 landen en levert additieven en speciale ingrediënten, en levert diensten aan klanten in uiteenlopende consumenten- en industriële sectoren, zoals persoonlijke verzorging, auto's, energie, voeding en dranken, nutraceuticals, farmaceutica en architecturale coatings. Met een personeelsbestand van 3.900 heeft het bedrijf een marktkapitalisatie van $ 5,77 miljard.

En tegen de algemene markttrend in, is Ashland erin geslaagd om die marktkapitalisatie het afgelopen jaar te behouden, waarbij het aandeel 2022 1% in het groen zag, een veel betere weergave dan de verliezen van de S&P 500 van 19%.< /p>

Het behalen van sterke inkomsten helpt zeker bij het verslaan van de markt, en dit is iets wat het bedrijf in zijn meest recente rapport - voor het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2022 (kwartaal september) - wist te realiseren. De omzet steeg met 6,8% op jaarbasis tot $ 631 miljoen, wat aan de verwachtingen van Street voldeed terwijl adj. De winst per aandeel verbeterde met 20% en klokte af op $ 1,46 – 5 cent boven de consensusschatting van $ 1,41. Belangrijk is dat het bedrijf uitstekende vooruitzichten bood, met een omzet voor FY23 die naar verwachting tussen de $ 2,5 miljard en $ 2,7 miljard zal liggen, vergeleken met de consensus van $ 2,39 miljard.

Verhaal gaat verder

BMO-analist John McNulty legt de bull-case uit en legt de talloze redenen uit om het bedrijf te steunen.

“Het defensieve karakter van ASH (60-65% van hun omzet is gekoppeld aan persoonlijke verzorging en life sciences) en de uitverkochte posities in een groot aantal productlijnen zouden het bedrijf moeten helpen beschermen tegen de macro-economische tegenwind die in 2023 wordt verwacht”, zegt de zei analist. “Bovendien, nu ASH zijn focus verlegt op het verkopen van producten in applicaties die meer waarde halen uit de producten van ASH (up-selling), zouden ze positieve prijzen voor de portfolio moeten blijven zien. Ten slotte heeft ASH een aanzienlijke balanssterkte die het bedrijf aanzienlijke flexibiliteit biedt en tegelijkertijd investeerders financiële stabiliteit biedt. Met al het bovenstaande in gedachten, zou ASH beleggers in 2023 een veilige haven moeten bieden, aangezien de macro-onzekerheid aanhoudt.”

Dienovereenkomstig beoordeelt McNulty ASH-aandelen als een outperform (d.w.z. kopen), ondersteund door een koersdoel van $ 139. Beleggers zouden kunnen zitten op winsten van ~30%, mocht de voorspelling van McNulty uitkomen zoals verwacht. (Klik hier om de staat van dienst van McNulty te bekijken)

Al met al is het duidelijk dat Wall Street het met McNulty eens is over de vooruitzichten voor Ashland. De 8 recente analistenbeoordelingen van het aandeel omvatten 7 Buys en 1 Hold, voor een Strong Buy-consensus die wijst op een optimistische vooruitzichten. De aandelen zijn geprijsd op $ 106,57 en hun gemiddelde koersdoel van $ 131,25 impliceert een stijging van 23% over 12 maanden. (Zie Ashland-aandelenprognose op TipRanks)

AmerisourceBergen Corporation (ABC)

Als we mogen afgaan op recente prestaties uit het verleden te midden van de bearish trends van 2022, dan zijn de referenties van AmerisourceBergen moeilijk te verslaan. Het Amerikaanse groothandelsbedrijf in medicijnen deed het vorig jaar veel beter dan gemiddeld en genereerde voor beleggers een robuust rendement van 26%.

Het bedrijf is een van 's werelds grootste farmaceutische dienstverleners, gericht op zowel farmaceutische fabrikanten als zorgverleners, en biedt geneesmiddelendistributie en adviesdiensten. In feite is het bereik zo groot dat ongeveer 20% van alle geneesmiddelen die in de VS worden verkocht en gedistribueerd, door het bedrijf worden afgehandeld. Bovendien heeft AmerisourceBergen een sterke internationale aanwezigheid met meer dan 150 eigen kantoren verspreid over de hele wereld.

Het feit dat het bedrijf een sterke vraag ziet, zelfs tegen de achtergrond van een ongunstige macro, was duidelijk te zien in de meest recent gerapporteerde verklaring - voor het vierde fiscale kwartaal van 2022 (kwartaal van september). De omzet kwam uit op $ 61,17 miljard, wat neerkomt op een stijging van 4% op jaarbasis, terwijl adj. EPS klokte in op $ 2,60. Beide resultaten overtroffen de verwachtingen van Street. Voor de vooruitzichten voor 2023 riep het bedrijf op tot een omzetgroei van 5 tot 7%, terwijl het de aangepaste winst per aandeel-prognose voor F2023 van $ 11,45 herhaalde op het middenpunt dat het op de investeerdersdag in juni had vastgesteld.

Dit aandeel heeft belangstelling gekregen van J.P. Morgan's Lisa Gill, die gelooft dat het bedrijf goed is opgezet om met de huidige marktomgeving om te gaan.

"We blijven positief over ABC gezien de solide resultaten voor FY22 en de vooruitzichten voor FY23 die een redelijk beeld bieden van een uitdagende omgeving", legt de 5-sterrenanalist uit. “Uiteindelijk geloven we dat de Amerikaanse Healthcare Solutions-activiteiten klaar zijn voor groei dankzij sterke Rx- en specialiteitsvolumes (inclusief biosimilars voor oncologie en oftalmologie), en dat ze de valuta- en inflatiedruk binnen de internationale activiteiten moeten blijven compenseren, die in de loop van de tijd zullen afnemen. … We geloven ook dat het bedrijf een relatief veilige haven kan zijn in een onzekere economische omgeving, aangezien we geen impact verwachten op de vraag naar geneesmiddelen op recept in een economische neergang.”

Deze opmerkingen ondersteunen Gill's Overweight (d.w.z. Buy)-advies voor ABC-aandelen, terwijl haar koersdoel van $ 191 een eenjarige aandelenstijging van ~15% impliceert. (Klik hier om Gills staat van dienst te bekijken)

Over het algemeen heeft ABC momenteel een Strong Buy-rating volgens de analistenconsensus, gebaseerd op 8 analistenbeoordelingen, uitgesplitst naar 7 Buys en 1 Hold. De aandelen zijn geprijsd op $ 165,71 en hebben een gemiddeld koersdoel van $ 181,63, wat een potentiële stijging van ~ 10% over een jaar suggereert. (Zie ABC-aandelenprognose op TipRanks)

Als u goede ideeën wilt vinden voor aandelen die tegen aantrekkelijke waarderingen worden verhandeld, gaat u naar TipRanks' Best Stocks to Buy, een onlangs gelanceerde tool die alle inzichten van TipRanks over aandelen verenigt.

Disclaimer: de meningen in dit artikel zijn uitsluitend die van de aanbevolen analist. De inhoud is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Het is erg belangrijk om uw eigen analyse uit te voeren voordat u een investering doet.