Kopen, lenen, sterven: hoe de rijken belastingen ontwijken

08 Nov 2022

Kopen, lenen, sterven: hoe de rijken belastingen ontwijken

kopen, lenen, sterven

Geld beleggen kan u helpen rijkdom op te bouwen, maar belastingen kunnen een grote hap uit uw inkomsten halen. Het volgen van een strategie voor kopen, lenen en sterven is een manier om uw belastingplicht te minimaliseren en meer van uw vermogen te behouden. Het concept van "kopen, lenen, sterven" werd in de jaren negentig ontwikkeld door professor Ed McCaffery als een manier om uit te leggen hoe mensen rijk worden en zo blijven. Bijna 30 jaar later is de term weer opgedoken in discussies over belastingongelijkheid en wat gewone mensen kunnen doen om hun belastingdruk te verminderen, die we hieronder bespreken. Als u hulp zoekt bij uw beleggingsstrategie, overweeg dan om samen te werken met een financieel adviseur.

Wat is kopen, lenen, sterven?

Koop, leen, sterf is een concept dat probeert uit te leggen hoe rijkere mensen hun vermogen kunnen behouden door zo min mogelijk belasting te betalen. De theorie houdt in dat rijke mensen het belastingstelsel niet spelen met mazen of frauduleuze praktijken. In plaats daarvan beperken ze wat ze aan belastingen moeten betalen door middel van strategische investeringen en planning.

Het heet kopen, lenen, sterven omdat dat de drie componenten zijn van hoe de strategie werkt. McCaffery ontwikkelde het concept om uit te leggen hoe rijke mensen zichzelf positioneren om proportioneel minder belasting te betalen in vergelijking met de gemiddelde Amerikaan.

Hoe werkt een Buy, Borrow, Die-strategie?

Kopen, lenen, sterven is eigenlijk een vrij eenvoudige strategie als je eenmaal begrijpt waar elk van de drie stappen voor staat. Laten we elke stap, of onderdeel van de strategie, een voor een bekijken om beter te begrijpen wat er onderweg gebeurt.

Stap 1: Kopen

Het 'kopen'-gedeelte is hoe het klinkt. U gebruikt een deel van uw vermogen om waardevolle activa te kopen. Waardevolle activa omvatten zaken als:

Aandelen

Onroerend goed

Kunstwerk

Goede wijn

Andere verzamelobjecten

Het doel hiervan is om te profiteren van de waardestijging die deze activa in de loop van de tijd realiseren. Onroerend goed, bijvoorbeeld, heeft de neiging om over een jaar in waarde te stijgen, in tegenstelling tot voertuigen en andere vormen van onroerend goed. Het bezitten van onroerend goed kan ook een manier zijn om zich in te dekken tegen stijgende inflatie of toegenomen volatiliteit op de aandelenmarkt.

Verhaal gaat verder

Bovendien kan het kopen van onroerend goed leiden tot belastingvoordelen als u de afschrijving kunt afschrijven. U kunt ook lopende inkomsten genereren als u een huurwoning bezit die u seizoensgebonden of fulltime verhuurt.

Idealiter koopt u activa die op basis van uitgestelde belasting in waarde stijgen en een passief inkomen opleveren. Passief inkomen is geld waar je niet voor hoeft te werken. Dividenden verdiend met aandelen zijn bijvoorbeeld een andere vorm van passief inkomen.

Deel 2: lenen

kopen, lenen, sterven

Zodra u waardevolle activa hebt gekocht, is de volgende stap om tegen hen te lenen. Met andere woorden, u gebruikt die activa als onderpand voor leningen.

Waarom zou je dat doen? Volgens de strategie van kopen, lenen, sterven kunt u door activa als onderpand te gebruiken, geld lenen met behoud van de waarde van de onderliggende activa. In plaats van beleggingen te verkopen voor contant geld en vermogenswinstbelasting te betalen, kunt u in plaats daarvan lenen tegen uw vermogen.

Er is hier sprake van een dubbel belastingvoordeel, aangezien u niet op de kap zit voor vermogenswinstbelasting en de opbrengst van de lening niet wordt meegeteld als belastbaar inkomen.

Natuurlijk is het belangrijk om de juiste activa te gebruiken als hefboom voor een lening. Nogmaals, dat is waar het bezitten van onroerend goed van pas kan komen, omdat u het als onderpand kunt gebruiken om leningen te beveiligen. Aan de andere kant kan het afsluiten van een lening van uw pensioenrekening uw vermogen wegnemen en mogelijk leiden tot een belastingaanslag.

Als u bijvoorbeeld een 401(k)-lening afsluit, leent u van uzelf, maar het geld dat u afsluit groeit niet op basis van uitgestelde belasting. Dat kan uw strategie voor het opbouwen van rijkdom op de lange termijn te kort doen. Er is een extra risico dat als u de lening niet kunt betalen, de IRS het volledige bedrag als een belastbare uitkering behandelt.

Deel 3: Sterf

Nadenken over de dood is niet prettig, maar rijke mensen begrijpen het belang van estate planning en wat er met vermogen gebeurt als u overlijdt. Het minimaliseren van successierechten is vaak een topprioriteit, omdat dit u kan helpen meer van uw vermogen achter te laten voor uw dierbaren.

Bij een kopen, lenen, sterven-strategie kunnen de personen die uw nalatenschap erven, een deel van de activa die u heeft doorgegeven gebruiken om uitstaande leningen af ​​te betalen. Zo kunnen ze voorkomen dat ze die schulden uit eigen zak moeten betalen.

Bovendien profiteren uw erfgenamen van een verhoging van de kostenbasis van die activa zodra ze ze ontvangen. Door die verhoging kunnen ze vermogenswinstbelasting vermijden die verschuldigd zijn op de verkoop van activa die ze erven. De andere optie is dat ze de activa vasthouden en niet verkopen. Als ze besluiten die weg in te slaan, kunnen ze doorgaan met het implementeren van een strategie voor kopen, lenen, sterven voor zichzelf en de volgende generatie erfgenamen.

Werkt kopen, lenen en sterven echt?

Een kopen, lenen, sterven-strategie kan een effectieve manier zijn om belasting te minimaliseren voor mensen die de capaciteit hebben om het te volgen. Door waardevolle activa te kopen, kunt u profiteren van hun waardegroei op lange termijn terwijl u mogelijk geniet van een actueel inkomen. U kunt die activa vervolgens gebruiken om leningen af ​​te sluiten die geen belastbaar inkomen zijn.

De belangrijkste tekortkoming van kopen, lenen, sterven is dat er een bepaald bedrag voor nodig is om van deze aanpak te profiteren. Iemand wiens vermogen bijvoorbeeld in het bereik van vier of vijf cijfers ligt, heeft mogelijk niet voldoende middelen om waarderende activa te kopen. Dat is misschien geen probleem voor iemand met een vermogen van $ 1 miljoen of meer.

Met andere woorden, er is rijkdom nodig om rijkdom te creëren met behulp van een kopen, lenen, kopen-strategie, wat voor de meeste mensen niet realistisch is. Als u een huis bezit, heeft u misschien al een waardevol bezit om mee te beginnen. Maar uw enige opties om ertegen te lenen, zijn mogelijk beperkt tot een lening met eigen vermogen of een kredietlijn.

Het gebruik van een home equity-lening of HELOC om toegang te krijgen tot contant geld kan problematisch zijn als u de betalingen niet kunt bijhouden. Als u in gebreke blijft met de lening, kan de geldschieter een executieprocedure tegen u starten. In het ergste geval zou u uw enige waardevolle bezit kunnen verliezen.

Waar het om gaat

kopen, lenen, sterven

Kopen, lenen, sterven is een legitieme manier om te minimaliseren wat u aan belastingen betaalt terwijl u werkt aan het opbouwen van rijkdom. Het implementeren van deze strategie kan echter moeilijk zijn als u nog niet over veel financiële middelen beschikt. In de tussentijd kunt u op meer traditionele manieren werken aan het vergroten van de welvaart. Het maximaliseren van uw 401(k) of het openen van een Individuele Pensioenrekening (IRA) kan bijvoorbeeld een uitstekende manier zijn om te beginnen met het opbouwen van vermogen op een fiscaal voordelige basis.

Tips voor landgoedplanning

Overweeg om met uw financieel adviseur te praten over hoe u kopen, lenen en overlijden in uw financiële plan kunt opnemen. Uw adviseur kan wellicht ook andere ideeën aandragen over manieren om uw belastingdruk te minimaliseren door middel van fiscaalvriendelijke investeringen. Als u nog geen financieel adviseur heeft, hoeft het niet moeilijk te zijn om er een te vinden. De gratis tool van SmartAsset koppelt u aan maximaal drie financiële adviseurs die uw gebied bedienen, en u kunt uw adviseurs kosteloos interviewen om te beslissen welke voor u geschikt is. Als u klaar bent om een ​​adviseur te vinden die u kan helpen uw financiële doelen te bereiken, ga dan nu aan de slag.

Belastingplanning is slechts één overweging bij het maken van een nalatenschapsplan. Het is ook belangrijk om na te denken over hoe uw vermogen wordt doorgegeven aan uw erfgenamen. Het maken van een testament is een basisstap in estate planning, maar misschien wilt u ook de voordelen van het oprichten van een trust onderzoeken. Andere elementen waarmee rekening moet worden gehouden, zijn onder meer levensverzekeringsbehoeften en het creëren van extra inkomstenstromen. Een lijfrente kan u bijvoorbeeld een consistente bron van inkomsten bieden als u met pensioen gaat, zodat u geen andere activa hoeft uit te geven.

Fotocredit: ©iStock.com/courtneyk, ©iStock.com/Matt Gush, ©iStock.com/William_Potter

Het bericht Kopen, lenen, sterven: hoe de rijken belastingen ontwijken verscheen eerst op SmartAsset Blog.