'Dreigende recessie zal oppervlakkig en kort zijn': Evercore stelt 2 aandelen voor om te kopen

10 Jan 2023

'Dreigende recessie zal oppervlakkig en kort zijn': Evercore stelt 2 aandelen voor om te kopen

Nu de angst voor hoge inflatie en de dreiging van een recessie het gesprek van de dag worden, wenden investeerders zich tot Wall Street-experts voor advies, namelijk Julian Emanuel, Evercore ISI Chief Equity & Quantitative Strategist.

Emanuel ziet aanwijzingen voor een naderende recessie en wijst erop dat het laatste marktdal, afgelopen najaar, kwam voordat de algemene economische indicatoren naar het zuiden gingen. In zijn woorden: “[Geen enkele] bearmarkt heeft ooit zijn dieptepunt bereikt voordat de recessie begon. Dus vanuit dat perspectief denken we niet dat oktober het dieptepunt was.”

Aan de positieve kant verwacht Emanuel dat de anti-inflatiemaatregelen van de Fed aanslaan en het tempo van de prijsstijgingen terugdringen tot slechts 3,1% tegen het einde van het jaar - en dat zal positief zijn voor aandelen. Hij is van mening dat de S&P, ondanks een waarschijnlijke 'oppervlakkige en korte' recessie, 6,5% zal winnen tot 4.150 tegen het einde van 2023.

Rekening houdend met de vooruitzichten van Emanuel, wilden we twee aandelen nader bekijken die een applaus van Evercore kregen, waarbij de analisten van het bedrijf voor elk een opwaarts potentieel van meer dan 100% voorspelden. We hebben het TipRanks-platform gebruikt om erachter te komen wat hen drijft. Laten we het eens nader bekijken.

Fisker, Inc. (FSR)

De eerste op de lijst van Evercore-keuzes is Fisker, het Amerikaanse elektrische autobedrijf opgericht door Henrik Fisker, die zijn reputatie opbouwde met het ontwerpen van luxe voertuigen voor BMW. Het Fisker-bedrijf begon in november vorig jaar met de productie van zijn eerste model, de Fisker Ocean, en heeft plannen bevestigd om dit jaar meer dan 42.000 voertuigen te produceren. Deze productie zal worden gebruikt om te voldoen aan de meer dan 63.000 reserveringen die het bedrijf op de oceaan heeft. Bovendien introduceerde Fisker afgelopen november ook het bestuurbare prototype van zijn tweede voertuigmodel, de PEAR. Op 31 oktober vorig jaar had het bedrijf 5.000 reserveringen op de PEAR gemaakt.

Hoewel deze ontwikkelingen - de start van de productie, hoge reserveringspercentages en een prototype van een tweede model - allemaal een goed voorteken zijn voor het bedrijf, blijft Fisker een speculatieve investering. Het bedrijf is nog steeds in wezen pre-inkomsten, en dat zal zo blijven totdat het begint met grootschalige voertuigleveringen.

Verhaal gaat verder

Dat gezegd hebbende, Fisker's vooruitgang in de richting van die leveringen is sterk geweest. Het bedrijf heeft een gedetailleerd productieplan voor de oceaan en bereidt assemblagefabrieken voor in Ohio, Georgia en India. Het opvoeren van industriële assemblagefabrieken is niet goedkoop - maar Fisker had op 30 september 2022 - het einde van de laatste gerapporteerde periode - $ 824,7 miljoen aan contanten en liquide middelen. Dit contante bezit kan worden afgewogen tegen niet-GAAP-bedrijfskosten, voor het volledige jaar 2022, in het bereik van $ 435 miljoen tot $ 500 miljoen.

Analist Chris McNally, die het aandeel voor Evercore dekt, is van mening dat FSR een overtuigende risico-rendementsverhouding biedt. McNally beoordeelt het aandeel als een outperform (d.w.z. kopen) samen met een koersdoel van $ 15, wat een stijging van ~ 112% over een jaar impliceert. (Klik hier om de staat van dienst van McNally te bekijken)

McNally steunt zijn bullish standpunt en schrijft: "Ondanks Fisker's potentieel om kortetermijndoelstellingen uit te voeren terwijl het handelt tegen een lagere waardering (~6-7x '25 WPA), wordt het bedrijf nog steeds hard onderschat door investeerders. We zie katalysatoren als start van leveringen ~ resultaten van februari en '23 waarvan we denken dat ze de consensus zullen verslaan. Met ASP's voor 2023 van ~ $ 70k op geprioriteerde hogere trims, ligt Magna op schema voor ~ 40-45k Ocean-eenheidproductie (met ruimte om te groeien naar ~ 120.000 '24), en de vraag zal reserveringen naar het doel van 65-75.000 YE duwen – 50% meer omzet."

Over het algemeen omvatten de 7 recente beoordelingen van analisten op Fisker 4 Buys en 3 Holds, voor een gematigde koopconsensusbeoordeling. Het aandeel wordt verkocht voor $ 7,08 en het gemiddelde koersdoel van $ 13,17 suggereert een eenjarige winst van 86%. (Zie FSR-aandelenprognose op TipRanks)

Altus Power, Inc. (AMPS)

Met de tweede keuze van Evercore, Altus Power, verleggen we onze focus naar de schone energiesector. Altus factureert zichzelf als een full-service zonne-energiebedrijf en biedt een breed scala aan zonne-energieoplossingen die geschikt zijn voor industriële, commerciële en gemeenschapsmarktschalen. Altus levert zonne-installaties voor stroomopwekking, energieopslag en het opladen van elektrische voertuigen, met als doel duurzame energie betaalbaar te maken. Sinds de start in 2009 heeft Altus meer dan 2,9 miljard kWh aan elektriciteit op zonne-energie opgewekt, genoeg voor meer dan 400.000 huishoudens voor een heel jaar.

Altus is altijd op zoek naar uitbreiding van zijn opwekkingscapaciteit en kondigde vorige maand een overeenkomst van $ 293 miljoen aan om 220 megawatt aan zonne-energie-activa te verwerven, hetzij nieuw ontwikkeld of in aanbouw, van True Green Capital Management. De overeenkomst zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 worden afgerond en zal de zonne-energie- en opslagactiva van Altus op een totaal van 690 megawatt brengen.

Deze stap komt slechts een maand na de publicatie van de cijfers voor het derde kwartaal van 2022 in november 2022, die een driemaandelijkse stijging van 100 megawatt in de energieopwekkingsportfolio van het bedrijf lieten zien. Altus rapporteerde een omzet van $ 30,4 miljoen in het derde kwartaal, voor een robuuste winst van 51% op jaarbasis. Het bedrijf lijdt een nettoverlies, gerapporteerd in GAAP-metingen van $ 96,6 miljoen, maar had aan het einde van het kwartaal nog steeds meer dan $ 290 miljoen aan onbeperkte contanten.

Evercore-analist James West is onder de indruk van Altus en schrijft: “AMPS heeft een bestaande EBITDA-positieve business, ondersteund door langlopende gecontracteerde inkomsten. Het bedrijf heeft ook de mogelijkheid om de tarieven voor de meeste contracten te verhogen naarmate de energietarieven blijven stijgen. Gezien zijn eigendomsmodel zal het doorgaan met het uitrollen van nieuwe producten (opslag, opladen van elektrische voertuigen) als aanvulling op zijn kernaanbod op het gebied van zonne-energie.”

Vooruitkijkend naar de mogelijkheden die het businessmodel van Altus biedt, ziet West reden tot optimisme. De analist beoordeelt Altus-aandelen als een outperform (d.w.z. kopen), samen met een koersdoel van $ 15, wat een opwaarts potentieel van ~ 115% over een jaar suggereert. (Klik hier om het trackrecord van West te bekijken)

Met Altus komen we bij een aandeel met een Strong Buy-rating volgens de analistenconsensus, gebaseerd op unanieme 5 Buy-beoordelingen. De aandelen hebben een huidige handelsprijs van $ 6,96 en een gemiddeld koersdoel van $ 12, wat dit jaar een stijging van ~ 72% impliceert. (Zie AMPS-aandelenprognose op TipRanks)

Als u goede ideeën wilt vinden voor aandelen die tegen aantrekkelijke waarderingen worden verhandeld, gaat u naar TipRanks' Best Stocks to Buy, een tool die alle inzichten van TipRanks over aandelen verenigt.

Disclaimer: de meningen in dit artikel zijn uitsluitend die van de genoemde analisten. De inhoud is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Het is erg belangrijk om uw eigen analyse uit te voeren voordat u een investering doet.