De oproepen komen van binnenuit het Huis: heeft Nancy Pelosi enige hoop om haar 'keuken-gootsteenpakket' door te geven dat wetgevers beperkt van aandelenhandel zodra de tussentijdse termijnen

08 Nov 2022

De oproepen komen van binnenuit het Huis: heeft Nancy Pelosi enige hoop om haar 'keuken-gootsteenpakket' door te geven dat wetgevers beperkt van aandelenhandel zodra de tussentijdse termijnen

De oproepen komen van binnenuit het Huis: heeft Nancy Pelosi enige hoop om haar 'keuken-gootsteenpakket' door te geven dat wetgevers ervan weerhoudt aandelen te verhandelen zodra de tussentijdse verkiezingen voorbij zijn?

Nu de tussentijdse verkiezingen snel naderen, hebben een aantal prioriteiten nam de achterbank terwijl wetgevers vechten om hun zetels in het Congres te behouden.

Een van de op een zijspoor gebrachte wetgeving is een wetsvoorstel dat in september door de Democraten is ingediend en dat hoge regeringsfunctionarissen zou verbieden aandelen te bezitten en te verhandelen.

Het wetsvoorstel, de Wet op de bestrijding van financiële belangenconflicten bij de overheid, is een poging om belangenverstrengeling voor functionarissen van openbare ambten en hun families te beperken als het gaat om hun investeringen.

Als het wordt aangenomen, mogen verschillende mensen met hoge publieke functies geen effecten, grondstoffen, futures, cryptovaluta's of andere digitale activa bezitten of verhandelen.

Maar de verkiezingsdag staat voor de deur, en met opiniepeilingen die voorspellen dat de Democraten terrein kunnen verliezen in zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat, lijkt de toekomst van dit wetsvoorstel onzekerder dan ooit.

Mis het niet

Wilt u uw kleingeld investeren, maar weet u niet waar u moet beginnen? Daar is een app voor

Op zoek naar consistente rendementen? Je zou de verhuurder van Walmart, Whole Foods en Kroger kunnen zijn (en elk kwartaal inkomsten kunnen verzamelen)

Een TikToker heeft $ 17.000 aan creditcardschuld afbetaald door contant geld te vullen - kan het voor u werken?

Wat de wetgeving hoopt te bereiken

Het is geen verrassing dat politici en hoge ambtenaren goed verbonden mensen zijn en het voortouw hebben bij nieuwe wetgeving die van invloed kan zijn op een bedrijf of een sector. En hoewel ze er niet helderziend van worden, is het zeker een voordeel als het op de markt aankomt.

Uit een onderzoek, uitgevoerd in opdracht van de conservatieve belangengroep Convention of States Action eerder dit jaar, bleek dat meer dan 75% van de kiezers van mening is dat wetgevers een oneerlijk voordeel hebben als het gaat om handelen op de aandelenmarkt.

En die gevoelens zijn niet ongegrond.

Een rapport van Business Insider onthulde dat 72 leden van het Congres hun financiële transacties niet hebben gerapporteerd zoals ze verplicht zijn te doen door de Stop Trading on Congressional Knowledge Act van 2012.

Verhaal gaat verder

Maar een nog groter onderzoek van de Wall Street Journal onthulde dat duizenden Washington-functionarissen deelnemen aan ethisch grijze handel.

Lees meer: ​​rijke jonge Amerikanen hebben het vertrouwen in de aandelenmarkt verloren - en zetten in plaats daarvan in op deze 3 activa

Dit wetsvoorstel zou dat willen aanpakken, door te voorkomen dat leden van het Congres, hun echtgenoten en kinderen ten laste, hogere stafleden in het Congres, rechters van het Hooggerechtshof, federale rechters, de president en de vice-president, evenals leden van de Federal Reserve De raad van bestuur van het systeem mag niet deelnemen aan actief beleggen.

Hoge functionarissen en anderen die door de wet worden getroffen, moeten ofwel hun bezit verkopen wanneer ze hun positie innemen, ofwel ze in een blind trust plaatsen, waar ze geen controle hebben over de transacties. Ze zouden echter nog steeds gediversifieerde ETF's, gediversifieerde beleggingsfondsen, Amerikaanse schatkistcertificaten of obligaties, staats- of gemeentelijke overheidsrekeningen of obligaties en andere kunnen kopen.

Critici pleiten al een tijdje voor een dergelijk wetsvoorstel, maar het Huis en de Senaat hebben zich lang verzet.

Het is persoonlijk voor de Pelosis

Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis, had oorspronkelijk in februari de House Administration Committee opgedragen om wetgeving op te stellen, maar de publicatie van dat ontwerp dit najaar kwam op een wat ongemakkelijk moment. Slechts enkele weken daarvoor had ze harde kritiek gekregen toen haar man, Paul, een durfkapitalist, zijn call-opties uitoefende en aandelen kocht in Nvidia, een fabrikant van grafische kaarten.

Het was vlak voordat de Senaat naar verwachting zou stemmen over een tweeledig wetsontwerp waardoor binnenlandse chipmakers een subsidie ​​van $ 52 miljard zouden krijgen, en de stap kreeg een flinke terugslag.

Dat wetsvoorstel werd uiteindelijk in juli aangenomen en, temidden van de controle, verkocht Paul Pelosi zijn belangen in de halfgeleiderfabrikant met een verlies van zes cijfers.

Maar ondersteuning, zelfs van Dems is niet gegarandeerd

Voorstanders van beide kanten van het gangpad vragen zich echter af of de inhoud van het wetsvoorstel veel zal doen om de handel met voorkennis te beperken. Sommigen hebben erop gewezen dat het tanden mist, met een ingebouwde maas in de wet rond de eis van blind vertrouwen.

Voormalig hoofd van de ethiek van de Obama-regering, Walter Shaub, ging naar Twitter om zijn zorgen te uiten en tweette: "De rekening van Pelosi zou ... [machtigen] elk ethiekbureau om alles toe te staan ​​​​en het een blind vertrouwen te noemen. Letterlijk alles. Er zijn geen limieten in het wetsvoorstel wat deze kantoren kunnen doen."

Direct nadat het wetsvoorstel was aangekondigd, zei de leider van de meerderheid van het Huis, Steny Hoyer, dat hij waarschijnlijk tegen de wet zal stemmen als deze op het woord komt. Hoewel het kantoor van Hoyer aan Punchbowl News vertelde dat hij zal wachten op de definitieve wetgeving voordat hij een officiële beslissing neemt, zeiden ze wel dat hij liever hogere straffen zou zien voor leden die bestaande wetten inzake handel met voorkennis overtreden.

En afgevaardigde Abigail Spanberger, een democraat uit Virginia, die lid was van de tweepartijencoalitie die aan een eerdere versie van het wetsvoorstel werkte, bekritiseerde de House Administration Committee voor het introduceren van "een gootsteenpakket waarvan ze wisten dat het onmiddellijk zou crashen" bij aankomst, met nog maar enkele dagen voor het einde van de wetgevende zitting en geen tijd om het op te lossen.”

Het kan een paar weken duren voordat de discussie weer oplaait, aangezien de wetgevers na de midterms aflopen, maar het ziet er nu al naar uit dat Pelosi een zware strijd moet aangaan om dit wetsvoorstel door het Congres te krijgen.

Wat te lezen

U betaalt waarschijnlijk te veel wanneer u online winkelt — [krijg deze gratis tool vóór Black Friday] (https://moneywise.com/life/shopping/save-before-black-friday?placement=WTRN1)

Inflatie die uw budget aantast? Hier zijn 21 dingen die je nooit in de supermarkt zou moeten kopen als je geld probeert te besparen

Dit zijn de belangrijkste automerken die rijke Amerikanen die meer dan $ 200.000 verdienen het meest rijden - en waarom u dat ook zou moeten doen

Dit artikel geeft alleen informatie en mag niet worden opgevat als advies. Het wordt geleverd zonder enige vorm van garantie.