Bill Gates gebruikt deze dividendaandelen nu om een ​​grote inflatiebestrijdende inkomstenstroom te genereren ⁠— misschien wilt u hetzelfde doen in 2023

10 Jan 2023

Bill Gates gebruikt deze dividendaandelen nu om een ​​grote inflatiebestrijdende inkomstenstroom te genereren ⁠— misschien wilt u hetzelfde doen in 2023

Bill Gates gebruikt deze dividendaandelen nu om een ​​grote inflatiebestrijdende inkomstenstroom te genereren ⁠— misschien wilt u hetzelfde doen in 2023

Nu veel experts nog steeds rotsachtige tijden voor de aandelenmarkt zien, is het misschien tijd om dividendaandelen voor 2023 te bekijken.

Dividendaandelen zijn een manier om een ​​portefeuille te diversifiëren die misschien iets te obsessief op groei jaagt. Ze genereren inkomsten in goede tijden, slechte tijden en, vooral belangrijk vandaag, tijden van hoge inflatie. (De Amerikaanse consumentenprijzen stegen in november met 7,1% ten opzichte van een jaar geleden.)

Ze hebben ook de neiging om de S&P 500 op de lange termijn te overtreffen.

Een prominente portefeuille met veel dividendaandelen is die van The Bill & Melinda Gates Foundation Trust. Met het vertrouwen dat wordt gebruikt om zoveel initiatieven te betalen, moeten er inkomsten in blijven stromen.

Mis het niet

UBS zegt dat 61% van de miljonairverzamelaars tot 30% van hun totale portefeuille toewijzen aan deze exclusieve activaklasse

Je zou de huisbaas kunnen zijn van Walmart, Whole Foods en Kroger (en op kwartaalbasis forse inkomsten uit de supermarkt kunnen verzamelen)

Amerikanen betalen bijna 40% meer aan woningverzekeringen in vergelijking met 12 jaar geleden - zo kunt u minder uitgeven aan gemoedsrust

Dividendaandelen helpen dit mogelijk te maken.

Hier zijn drie dividendaandelen die veel ruimte innemen in de holdings van de stichting.

Afvalbeheer (WM)

Het is niet de meest glamoureuze branche, maar afvalbeheer is wel essentieel.

Wat er ook met de economie gebeurt, gemeenten hebben weinig andere keus dan bedrijven te betalen om onze bergen afval op te ruimen, zelfs als die kosten stijgen.

Als een van de grootste spelers in de ruimte, blijft Waste Management in een gevestigde positie.

De aandelen zijn de afgelopen vijf jaar met bijna 80% gestegen. In de eerste negen maanden van 2022 groeide de bedrijfsopbrengst met 11% op jaarbasis.

Het dividend van Waste Management biedt momenteel een rendement van 1,6% en is 20 jaar op rij gestegen.

Het bedrijf heeft het afgelopen jaar bijna $ 1 miljard aan dividend uitgekeerd en de ongeveer $ 2,5 miljard aan vrije cashflow voor 2021 betekent dat investeerders zich geen zorgen hoeven te maken over het ontvangen van hun cheques.

Verhaal gaat verder

Rupsband (CAT)

Als een bedrijf waarvan de fortuinen doorgaans die van de grotere economie volgen – dat zal gebeuren wanneer uw materieel een vaste waarde is op bouwplaatsen over de hele wereld – bevindt Caterpillar zich in een intrigerende post-pandemische positie.

De inkomsten van het bedrijf voelen de effecten van een verlamde wereldwijde toeleveringsketen, maar de infrastructuurrekening van president Joe Biden van $ 1,2 biljoen betekent dat er in de nabije toekomst ontzettend veel gebouwd kan worden in de VS.

Lees meer: ​​Uw geld is afval: Hier zijn 4 eenvoudige manieren om uw geld te beschermen tegen gloeiende inflatie (zonder een beursgenie te zijn)

De mijnbouw- en energieactiviteiten van Caterpillar bieden ook blootstelling aan grondstoffen, die het meestal goed doen in tijden van hoge inflatie.

De aandelen van het bedrijf hebben geleid tot hogere grondstof- en aardolieprijzen tot een stijging van meer dan 45% in de afgelopen vijf jaar.

Na de aankondiging van een verhoging van 8% in juni 2022, bedraagt ​​het driemaandelijkse dividend van Caterpillar momenteel $ 1,20 per aandeel en biedt het een rendement van 1,9%. Het bedrijf heeft zijn jaarlijkse dividend 28 jaar op rij verhoogd.

Walmart (WMT)

Met supermarkten die als essentiële bedrijven worden beschouwd, kon Walmart zijn meer dan 4.700 winkels in de VS tijdens de pandemie open houden.

Niet alleen heeft het bedrijf zowel de winst als het marktaandeel vergroot sinds COVID zich een weg baant over de planeet, maar zijn reputatie als goedkope haven maakt Walmart tot de favoriete retailer van veel consumenten wanneer de prijzen stijgen.

Walmart heeft zijn dividenden de afgelopen 49 jaar gestaag verhoogd. De jaarlijkse uitbetaling is momenteel $ 2,24 per aandeel, wat zich vertaalt in een dividendrendement van 1,5%.

Walmart wordt momenteel verhandeld tegen $ 146 per aandeel, na de hoogste piek in 52 weken van $ 160,77 in april 2022.

Wat nu te lezen

'Houd je geld vast': Jeff Bezos zegt dat je misschien nog eens moet nadenken over het kopen van een 'nieuwe auto, koelkast of wat dan ook' - hier zijn 3 betere recessiebestendige aankopen

Meer dan 65% van de Amerikanen gaat niet op zoek naar een betere autoverzekering - en dat kan u $ 500 per maand kosten

Dit is het gemiddelde salaris dat elke generatie zegt nodig te hebben om zich 'financieel gezond' te voelen. Gen Z heeft maar liefst $ 171.000 per jaar nodig - hoe verhouden uw eigen verwachtingen zich tot elkaar?

Dit artikel geeft alleen informatie en mag niet worden opgevat als advies. Het wordt geleverd zonder enige vorm van garantie.